GSM: 0536 859 85 05 Etlik / ANKARA

Pursaklar Su Tesisatı Döşeme 0536 859 858 05

Pursaklar su tesisatı döşeme firmamız Pursaklar su tesisatı döşeme işleri  ile Pursaklar geneli  her türlü su tesisat döşeme ihtiyaçlarınızı  kalifiye ustalarımız ile kaliteli malzemeler kullanarak garantili işçilik  hizmeti veriyoruz.

su tesisatı

Pursaklar Su Tesisatı döşeme hizmetleri

Pursaklar ilçesinde  sıcak su, Soğuk su, Atık  tesisatı döşeme işeriniz ve Keçiören kalorifer tesisatı döşeme işlerimizi özenle  yapıyoruz.

ankara su tesisatçısı

Pursaklar Sıva Üstü Su tesisatı döşeme

Pursaklar ilçesinde  eski ev ve eski binalarda sıva üstü  su tesisatı döşeme için bizleri arayabilir siniz.

Pursaklar Su Tesisatı Döşeme  Telefon Numarası

Pursaklar Su Tesisatı Borusu Döşeme

Pursaklar su tesisatı döşeme işlerinizi profesyonel  kadromuz ile hızlı ve temiz işçilik  uygulaması  sayesinde sağlam ve kaliteli hizmet almak için bizleri arayınız.

Pursaklar ilçesinde Her bölgede  Su tesisatı döşeme hizmeti veriyoruz.

Keçiören Keçiören Keçiören
19 Mayıs Mahallesi 23 Nisan Mahallesi Adnan Menderes Mahallesi
Aktepe Mahallesi Hasköy Mahallesi Güzelyurt Mahallesi
Aşağı Eğlence Mahallesi Yeşiltepe Mahallesi Kamil Ocak Mahallesi
Atapark Mahallesi Yeşilöz Mahallesi Yükseltepe Mahallesi
Ayvalı Mahallesi Yakacık Mahallesi Yayla Mahallesi
Bademlik Mahallesi Ufuktepe Mahallesi Uyanış Mahallesi
Bağlarbaşı Mahallesi Şenyuva Mahallesi Tepebaşı Mahallesi
Bağlum Güzelyurt Mahallesi Şenlik Mahallesi Şehit Kubilay Mahallesi
Basınevleri Mahallesi Sarıbeyler Mahallesi Şefkat Mahallesi
Çaldıran Mahallesi Pınarbaşı Mahallesi Sancaktepe Mahallesi
Çalseki Mahallesi Ovacık Mahallesi Kuşcağız Mahallesi
Çiçekli Mahallesi Köşk Mahallesi Osmangazi Mahallesi
Emrah Mahallesi Kösrelik Mahallesi Kavacık Subayevleri Mahallesi
Esertepe Mahallesi Kalaba Mahallesi Karşıyaka Mahallesi
Etlik Mahallesi Kafkas Mahallesi Karargahtepe Mahallesi
Güçlükaya Mahallesi İncirli Mahallesi Karakaya Mahallesi
Gümüşdere Mahallesi Hisar Mahallesi Kanuni Mahallesi

Pursaklar Su Tesisatçısı hizmetlerimizle, Ankara Altındağ bölgesindeki ev ve iş yerlerinizde meydana gelen su kaçağı, tıkanıklık, musluk tamiri ve tesisat yenileme gibi acil su tesisatı sorunlarınıza hızlı ve güvenilir çözümler sunuyoruz. 7/24 açık tesisatçı hizmetimizle, uygun fiyatlı çözümlerimiz ve ücretsiz keşif hizmetimizle, acil durumlarda ise en geç 30 dakika içinde yerinde servis sağlıyoruz. Kaliteli malzemeler ve son teknoloji ekipmanlar kullanarak sorunlarınıza kalıcı çözümler üretiyoruz. Ankara Altındağ ’de deneyim ve ustalık gerektiren su tesisatçısı & tesisatçı ve acil tesisat ihtiyaçlarınız için bize 0536 859 85 05 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Su Tesisatı Nedir ?

Binanın çeşitli bölümlerine akışı düzenleyen karmaşık bir sert çelik borulama ve durdurma vanaları düzenlemesi , dik açılı boru dirsekleri ve ortogonal boru güzergahlarına yönelik belirgin bir tercihi ortaya koyuyor.

Sıhhi tesisat , çok çeşitli uygulamalar için sıvıları ileten herhangi bir sistemdir . Sıhhi tesisat , sıvıları iletmek için borular , vanalar , sıhhi tesisat armatürleri , tanklar ve diğer aparatları kullanır. [ 1 ] Isıtma ve soğutma (HVAC), atık giderme ve içme suyu dağıtımı, sıhhi tesisat için en yaygın kullanımlar arasındadır, ancak bu uygulamalarla sınırlı değildir. [ 2 ] Kelime , Roma döneminde kullanılan ilk etkili borular kurşun borular olduğundan , kurşun için Latince plumbum kelimesinden türemiştir . [ 3 ]

Gelişmiş dünyada, sıhhi tesisat altyapısı halk sağlığı ve sanitasyon açısından kritik öneme sahiptir . [ 4 [ 5 ]

Kazancılar ve tesisatçılar tesisatçı değildirler, ancak işlerinin bir parçası olarak boru tesisatıyla ilgilenirler ve işleri bir miktar tesisat işi içerebilir.

Temiz Su Tesisatı

Mekanlar da kullanılan suyu şebeke hattından kullanma yerlerine kadar ileten boru hattına temiz su tesisatı denmektedir.

Dış temiz su tesisatı; Mekanın su sayaç cihazına kadar olan kısım dış temiz su tesisat hattıdır.

İç temiz su tesisat hattı; Mekanın su sayaç saatinden itibaren mekan içerisine döşenen boru hattına iç temiz su tesisat hattı denmektedir. İç temiz su tesisat hattı vasıtasıyla aynı zamanda çok katlı binalarda temiz suyun katlara dağılımı da gerçekleştirilmektedir.

Temiz Su Tesisatının Döşenmesi

İstisnai bir durum oluşmadıkça temiz su tesisatının döşenmesi için gerekli olan boru hattı sıva altına monte edilmektedir. Sıva altına tesisat döşenerek kullanılan borularda terleme sorunuyla karşılaşılmasının önüne geçilmiş olur. Suyun katlara dağıtıldığı kısımda ise borular sıva üstü döşenmektedir.

Tesisat döşeme işlemine başlamadan önce, temiz su tesisat döşemesinin projelendirilmesi gerekmektedir. Akabinde boruların döşenmesi planlanan hat üzerinde başka bir tesisat döşemesi olup olmadığı kontrol edilmelidir. Döşeme sırasında su akıtma tahliye yerleri çok iyi monte edilmelidir. İstenildiği taktirde tek bir tesisat üzerinden binaya hem sıcak hem de soğuk su girişi iki ayrı hat ile sağlanabilmektedir.

Suyun katlara çıkışını sağlayan boru hattının yerden döşenmesi durumunda ileride yaşanabilecek bir arıza halinde ya da bakım zamanın gelmesi halinde borulara müdahale edilmesi veya gerekli ise değişikliğin yapılması çok daha zor ve maliyetli olacaktır. Bu nedenle suyun katlara dağılımını sağlayan boru hattının duvarlara döşenmesi gerekmektedir.

Bina için sıcak su tesisatının da talep edilmesi durumunda önce temiz su tesisatı döşenmesi gerçekleştirilmeli akabinde sıcak su tesisatı için döşeme projesi yapılmalıdır.

Temiz su tesisatı döşemesinde kullanılmak üzere birden fazla boru seçeneği bulunmaktadır.

Çelik Borularla Temiz Su Tesisatı Döşemesi

Galvaniz özellikli borular uygun ölçülerde kesilerek hazırlanır. Diş açma işleminden önce boru ağızları temizlenir. Boru çapına uygun pafta lokmasının montajı gerçekleştirilir. Pafta cırcır yönüne ayarlanır ve diş açılacak olan uca doğru monte edilir. Saat yönüne doğru çevrilerek paftanın sıkı bir şekilde monte edilmesi sağlanır. Çevirme işlemi sırasında boru eksenine dik baskı uygulanması gerekmektedir. Paftanın ısınmasını önlemek ve diş açma işleminin kolaylıkla gerçekleştirilebilmesi için dişlere yağ damlatılması gerekmektedir. Açılacak olan diş boyu pafta lokmasını iki diş kadar geçecek şekilde ayarlanmalıdır.

Galvaniz özellikli demir borular ek parçasıyla birleştirilir ve yön değişimleri gerçekleştirilir. Bu borulara eğme, bükme, kaynak gibi sıcak işlem uygulanması uygun değildir. Sıcak işlem görmesi durumunda borular galvaniz özelliklerini yitirmektedirler. Galvaniz özelliğinin gitmesi borunun korozyona uğramasına neden olmaktadır. Bu durum ise borunun kullanım ömrünü kısaltmaktadır.

Borunun diş açılan bölümüne sızdırmazlık elemanı sarılmaktadır. Sızdırmazlık elemanı olarak keten ve teflon bant kullanılmaktadır.

Bakır Borularla Temiz Su Tesisatı Döşemesi

Ağırlık olarak küçük tesislerin temiz su tesisatı döşemesi için bakır borular kullanılmaktadır. Bakır boruların maliyeti çelik borulara kıyasla çok daha pahalıdır. Ancak ağırlık olarak daha hafif olmaları nedeniyle montajları çok daha kolay yapılmaktadır ve korozyona karşı çok daha dayanıklıdır. Et kalınlıkları diğer borulara kıyasla daha az olan bakır borular dişli bağlantıya uygun değillerdir. Lehimli, havşalı, yüksüklü ve kordonlu olarak bağlanabilirler.

Plastik Borularla Temiz Su Tesisatı Döşemesi

Temiz su tesisatı döşemesinde kullanılan plastik borular polipropilen türüdür ve termosetting özelliğine sahiptir.Tesisat döşemesinde kullanılan boruların ısıl işlem ile birleştirilmesi gerekmektedir. 260 ile 270 dereceye kadar ısıtılabilen plastik borular yapışkanlık özelliği kazanmakta ve birleştirme işlemi gerçekleştirilmektedir. Tesisat döşenirken mevcut olan armatürlerin yerden belirli bir seviye yüksek olması gerekmektedir.

Armatürler için olması gereken yerden yükseklik ölçüleri

*Taharet musluğu: 15 cm

*Bas: 15-110 cm

*Lavabo: 110 cm

*Banyo küveti: 75 cm

*Ayaklı lavabo: 50-55 cm

*Klozet: 40 cm

*Pisuvar: 80 cm

*Şofben ya da termosifon: 110 cm

*Çamaşır makinesi: 60 cm

*Eviye: 110 cm

*Bulaşık makinesi: 60 cm

*Isıtıcı: 110-120 cm

Binanız için temiz su tesisatı döşeme işlemleri için konusunda uzman  firmasının ekibiyle iletişime geçebilir, yerinde ücretsiz keşif imkanından yararlanabilirsiniz.,

 Atık Su Tesisatı Boruları Nasıl Döşenir

PİS SU TESİSATI

Yapılarda çeşitli su akıtma yerlerinden gelen pis ve kirli suları şehir kanalizasyonuna yada şehir kanalizasyonu olmayan yerlerde çürütme çukurlarına, süzme çukurlarına ileten boru sistemine Bina pissu tesisatı denir.

İyi yapılmış bir pissu tesisatında Pis ve kirli suları kesintisiz, çabuk, sağlığa zarar vermeden, insanlara rahatsızlık vermeyecek şekilde uzaklaştırır Koku, gaz ve böceklerin pissu borularından  binaya geçmesini engeller.

Borular gaz ,hava ve pis su sızdırmaz olmalıdır.

Borular dayanıklı, sağlam, bina oturmalarına dirençli olmalıdır.

Bina pis su tesisatı temel olarak
 3 kısma ayırılır: 1-) Dış pis su tesisatı 2-) İç pis su tesisatı 3-)Yağış suyu tesisatı

DIŞ PİS SU TESİSATI: Dış pis su tesisatı binanın dışından 1 m – 1.5 m dışından başlayıp kanalizasyona kadar giden boru tesisatına dış pis su tesisatı denir.

Bu tesisat büz, künk, asbestli çimento (TS 437), dökme demir (TS 10) pis su boruları kullanılmaktadır.

Dış pis su tesisatı döşenirken eğimin düzgünlüğüne, zeminin sağlamlığına dikkat edilmelidir.

Eğer zemin sağlam olmayıp borularda hatalı döşenir ise boru tesisatı bel verir çatlamalar tıkanmalar meydana gelir.

Boru içindeki sıcak suyun nemli suyun ağaçlar bitkiler açısından çok uygun olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla ağaç kökleri boruların ek yerlerin içine girebilir tıkanmalara yol açabilir.

Bu neden boru ek yerleri çok sağlam ve sızdırmaz şekilde yapılmalıdır. Ağaçlardan ve bitkilerden en az 4.5 m uzaktan geçecek şekilde döşenmelidir.

Dış su tesisatına kanalizasyona bağlandığı noktadan döşenmeye başlanır. Kanalizasyon da genelde uygun bir bağlama ağzı bırakılır. Eğer bu ağız yok ise birkaç işlemden sonra bir delik delinmiş olunacaktır.

Atık Su Tesisatında Nelere Dikkat Edilmeli ?

Binamızda mutfak, tuvalet ve banyo gibi temizlikte ve günlük ihtiyaçlarımız için kullanılan suyun, bina dışında bulunan rögara bağlı olan ve geneli Atık su borusu ile bir ağ gibi binamızı saran tesisata, atık su tesisatı denir.

Atık su tesisatı, ana boru, kolon boru,  kat borusu, bağlantı borusu, havalandırma boru gibi bölümlerden oluşur.

Atık su tesisatında dikkat edilmesi gerekilen hususlar şunlardır;

  • Dikey hattan yatay hatta birleşen noktalar iki açık direkle bağlanmalı.

  • Tesisatta akıntı kolay olacak şekilde tesisat oluşturulmalı.

  • Alt kat boruları en kısa yoldan bina dışına çıkmalı.

  • Kat boruları mümkün olduğu kadar kısa olmalı.

  • Yatay eksende döşenen borular %2 eğimde döşenmeli.

  • Kolon hatları çatıya kadar çıkarılıp havalandırma bırakılmalı, havalandırma  çapı düşürülmemelidr Zeminde döşenen borular ince kumla beslenmeli, üzerine moloz gibi sert malzemeler temas etmemeli.

  • Tesisat döşenirken, borulara pislik, moloz ve harç girmemesine dikkat edilmeli, çapına uygun kapama başlığı ile kapatılmalı.

  • Tesisat imkan oldukça aynı marka borularla döşenmeli.

  • Tesisat boruları doğru contalar ile eklenmeli

  • Vitrifiye malzemeleri montaj kuralları ile atık su tesisatının uyumlu olmasına dikkat edilmelidir.

 
Temiz Su Tesisatında Nelere Dikkat Etmeli ?

Tesisat problemlerinden dolayı mağdur olmamak için montaj kurallarına uymalıyız, tesisat kaçakları binamızın mukavemetine zarar verebilir, hatalı imalatlar sebebi ile mağdur olan kişi sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Tamiri büyük maliyetlere sebep verebilir, bu yüzden montaj kurallarına riayet etmemiz faydamızadır.

  • Tesisat işlerimizde eğitimli uzman kişilerden yardım almalıyız.

  • Kullanılacak malzemelerde üreticinin verdiği uyarılara dikkat edilmelidir.

  • Mobilya ve benzeri elemanların duvara sabitlenmesi göz önünde bulundurulmalı tesisat hatları buna göre döşenmelidir.

  • tesisat hatlarında değişim gerekirse bununla ilgili ataşman hazırlanmalıdır.

  • Metal borular kirece maruz kalmamalıdır, kılıf vb. ile koruma yapılmalıdır

  • Sıva üstü boru elemanları duvardan 3-4 cm yi geçmeyecek şekilde kelepçelenmelidir.

  • Sıcak tesisat boruları dikey eksende solda , yatay eksende altta olmalıdır.

  • Temiz su boruları yatay eksende sayaç tarafına %1 eğimle döşenmelidir.

  • Tesisat tamamlandıktan sonra basınç ile test edilmelidir.

  • Sızdırmazlık için teflon bant kullanılmalıdır.

  • Test öncesi çıkışlar doğru bi şekilde kapatılmalı, iki kat basınç ile test 24 devam etmelidir.

  • Şebeke basıncında 48 saat test devam etmelidir, sızdırmazlık kontrol edildikten sonra test sonlanmalıdır.

  • Yapının dışarısında kalan borular donmaya karşı en az 60 cm gömülmelidir.

  • Ağır hareketli yüke (otopark vs.) maruz kalan bölümlerde önlem alınmalıdır.

  • Tesisat için paslanacak malzemeler kullanılmamalıdır.

Su Tesisatı Kaçak Testi ve kontrolü Nasıl Yapılır ?

Yapımı tamamlanmış bir su tesisatında kaçak olup olmadığı, tesisat devreye sokulmadan önce denenmelidir. Kaçak testi, tesisatçının yaptığı işin bir güvencesidir. Tesisattaki kaçak, bina yapı elemanlarına zarar, içinde yaşayanlara rahatsızlık verir.

Bitmiş bir temiz su tesisatının kaçak testi yapılması gerekir. Kaçak denemesi boruların üstü örtülmeden yapılmalıdır. Bu deneme, hem tesisatı yapan sorumlu firmanın ilişiği kesilmeden önce işi tekniğine uygun yapmış olduğunun bir göstergesidir hem de yerleşildikten sonra farkına varılacak su kaçaklarının doğuracağı hasar ve problemleri önler. Tesisattaki bütün vanalar kapalı duruma getirilerek kaçak testi yapılır. Kaçak testi su ve havayla olmak üzere iki yöntemle yapılır.

Su ile Kaçak Testi

Su ile kaçak testi en yaygın kullanılan yöntemdir. Kaçak testi yapılabilmesi için önce tesisatı az su ile doldurarak boru içindeki çapak, keten artıklarının dışarı atılması ve borular içinde hava bırakılmaması gerekir. Sonra deneme tulumbası ile tesisata su basılır. Deneme basıncı en az işletme basıncının 1,5 katı kadar olur. Tesisat istenen basınca ulaşınca deneme tulumbası üzerinde bulunan vana kapatılarak 10 dakika süre ile sızdırmazlık su basıncı testine tabi tutulur. Bu süre içinde hiçbir sızdırma olmamalı ve basınç düşmemelidir. Eğer basınç testinin izlendiği manometrede basınç düşerse kaçak olduğu anlaşılır. Kaçak olan boru hattı kontrol edilip sızıntı olan yer yeniden sıkılmalı veya değiştirilmelidir.

Eğer kaçak yok ise tesisatın 24 saat aynı basınç altında tutulması gerekir. Son kontrolde kaçak yo ise tesisat boruları ölçüsünde ve terazisinde sabitlenerek üzerlerinin çimento harcı ile kapatılması gerekir.

Su ile denemede, elle çalışan pistonlu bir tulumba kullanılır. Pistonlu tulumba bir su haznesinin üzerine tespit edilmiştir. Önceden doldurulmuş bir tesisatta istenen basıncın sağlanabilmesi için gerekli su miktarı pek fazla olmadığından bu haznenin pek büyük olması gerekmez.

Tulumbanın emme borusu, haznedeki suya daldırılmıştır. Basma borusu üzerinde ise karşılıklı iki vana bulunur. Biri kapama, öteki suyu boşaltma görevi yapar. Bunların üst tarafına su basıncını gösterecek bir manometre bağlanmıştır. Manometrenin yüzü, tulumba koluna basan elemanın görebileceği şekilde durmalıdır.

 

Kaçak testi, tesisat tamamlandıktan sonra duvar, tavan ve döşemelerdeki boruların üzerleri kapatılmadan önce yapılır. Tulumba bağlandıktan sonra tesisat su ile doldurulur. Tulumbanın su debisi çok az olduğundan, suyu tulumba ile doldurmaya kalkışmak çok zaman alıcı olur. Bundan kaçınılmalıdır. Tesisatta basınç, istenen düzeye gelinceye kadar su basılır, kapama vanası kapatılır ve 10 dakika beklenir. Manometrede basınç gözlenir. Düşüş yoksa boşaltma vanasından basınç düşürülür ve tulumba tesisattan sökülür.

Havayla Kaçak Testi

Çok soğuk iklimlerde ve soğuk günlerde su yerine basınçlı hava ile deneme yapılır. Kaçak varsa kaçıntı yerleri sabun köpüğü ile tespit edilir. Bu tesisatta hava basıncı 2,5 kgf/cm² den az olmamalıdır.

Su sayaç Kolektörü Montajı ?

Kolektör, su deposundan veya diğer akışkan veya gaz tesisat depolarından aldığı maddeyi eşit bir basınç ve debide dağıtımını yapar. Kullanım alanına göre çok pompalı veya daha basit hidrofor sistemleri içerir. Kolektörler kapsamlı bir yapıya sahiptir. Mekanik akışkan tesisatlarının temel parçalarından biridir. Kolektör, paslanmaz, sızdırmaz ve pislik tutmayan malzemeler kullanılarak imal edilmektedirler. Böylece paslanmaz çelik malzemeden üretilen kolektör korozyonun önüne geçmektedirler.

Call Now Button